Мови

  • English
  • Українська

Виступ директора Інституту сцинтиляційних матеріалів академіка Б.В. Гриньова у ЦЕРН

З 10 грудня по 18 грудня 2022 р. заплановано візит директора Інституту сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України, академіка НАН України, представника України в ЦЕРН Бориса Вікторовича Гриньова до м. Женева для участі у 331-му засіданні Науково-політичного комітету, 383-му засіданні Фінансового комітету, 210-ій сесії Ради представників держав-учасниць та держав-асоційованих членів ЦЕРН.

Цитата Б. В. Гриньова з його сторінки у Facebook:

"Мій виступ сьогодні на Раді ЦЕРН:
Шановні колеги!
За вісім років з 2014 року і за останні майже 10 місяців повномасштабної війни в Україні розуміння того, що таке Росія і що таке російський народ, поступово трансформується.
Це дуже невтішне розуміння.Все, що сталося, не є аномалією, яка зникне в найближчі тижні чи місяці. Потрібно визнати, що відносини з Росією кардинально змінилися і що повернення до нормальної ситуації (наукової та іншої) вимагатиме серйозних змін у самій Росії, які можуть бути здійснені лише через повну перемогу України.
Світ може захиститися і запобігти подальшій ескалації лише повною ізоляцією Росії. Повністю відрізавши свій доступ до всіх високотехнологічних ресурсів і знань, які вінa використовує для ведення війни. Лише закриваючи всі канали зв’язку, якими вона її виправдовує.Будь-які поступки та спроби співпраці сприймаються російським урядом, як наша слабкість і спонукають російський уряд до ескалації конфлікту, щоб вимагати від нас подальших поступок.
Натомість ми повинні прийняти тверду позицію, яка прискорить припинення конфлікту, і спільнота ЦЕРНy відіграє вирішальну роль у наукових аспектах цих зусиль. Це не дасть результатів одразу й, ймовірно, спричинить багато труднощів у короткостроковій перспективі, але це єдиний можливий шлях до відновлення мирної співпраці згідно з принципами, викладеними в установчій конвенції ЦЕРН.
Слава Україні!"