Мови

  • English
  • Українська

Міжнародна школа-семінар для молодих вчених «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань»

07–10 вересня 2020 року в мальовничому куточку Харківщини, що знаходиться на березі річки Сіверський Донець у с. Коропове, відбулася традиційна щорічна Міжнародна школа-семінар для молодих вчених «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань». Цього року конфернція присвячена пам’яті видатного фахівця у галузі функціональних матеріалів, член-кореспондента НАН України Юрія Вікторовича Малюкіна.

Організатор заходу – Інститут сцинтиляційних матеріалів НАН України.

Захід проходив з дотриманням всіх норм та рекомендацій МОЗ України під час карантину, спричиненого коронавірусом COVID-19.

У роботі школи-семінару прийняло участь 53 науковця із України, Німеччини, Польщі та Ізраїлю. З лекцією виступили 7 науковців. Була можливість зробити доповіді як у традиційному вигляді, так і за допомогою онлайн-трансляції на платформі Zoom.

Під час роботи були заслухані усні доповіді молодих вчених, присвячених технології отримання функціональних матеріалів, фізичним властивостям та застосуванню функціональних матеріалів, нанотехнологіям та наноматеріалам, люмінесцентним технологіям в біології та медицині.

«Родзинками» цьогорічної школи-семінару стали лекції академіка НАН України Б.В. Гриньова «Академія. Вчора. Сьогодні. Завтра.» та від мистецтвознавчині Вікторії Бавикіної «Політичний акціонізм як радикальний прояв сучасного мистецтва».

Наступну міжнародну школу-семінар «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань» планується провести у вересні 2021 року за сприятливих умов. Запрошуємо усіх зацікавлених!